Urotraktiinfektsioon lapseeas - Traat, Aili; Grünberg, Heli; Vainumäe, Inga (Eesti Arst, 2005)
Kõige sagedasemad infektsioonid lapseeas on äge respiratoorne viirusinfektsioon ja urotraktiinfektsioon (UTI) (1). Spetsiifiliste ilmingute puudumise tõttu on kuseteedeinfektsioon just esimesel eluaastal aladiagnoositud või hilinenult diagnoositud (2). Püelonefriidi diagnoosi ja ravi hilinemine lastel on aga üks neerukoe armistumise riskiteguritest (3). Neerukoe koldeline armistumine võib hiljem, täis- kasvanueas, olla arteriaalse hüpertensiooni, rasedusaegse eklampsia või kroonilise neerupuudulikkuse kujunemise põhjuseks (4). Eesti Arst 2005; 84 (3): 180-186