Angiotensiini retseptorblokaator telmisartaan – kirjanduse ülevaade ja kasutamiskogemus arteriaalse hüpertooniaga haigetel - Pšenitšnikov, Igor; Šipilova, Tatjana (Eesti Arst, 2005)
Telmisartaan on arteriaalse hüpertensiooni raviks mõeldud tõhus preparaat, mis kuulub angiotensiini retseptorblokaatorite klassi ja on selektiivne AT¹ retseptorite suhtes. Aeglase algusega pikaajaline antihüpertensiivne toime võimaldab preparaati manustada üks kord ööpäevas. Telmisartaan parandab endoteeli talitlust, tal on antioksüdantne, antiaterogeenne, trombooside teket ärahoidev ja nefroprotektiivne toime. Telmisartaan on väga hästi talutav preparaat, mis ei kutsu ööpäeva jooksul esile märkimisväärseid arteriaalse rõhu kõikumisi. Eesti Arst 2005; 84 (2): 87-93