Vanuse mõju ägeda müokardiinfarkti haigete ravikäsitlusele ja -tulemusele - Baburin, Aleksei; Eha, Jaan; Teesalu, Rein; Ainla, Tiia (Eesti Arst, 2005)
Ägeda müokardiinfarktiga (ÄMI) patsientide hulgas kasvab eakate patsientide osakaal. Nende suremus on suur, vaatamata sellele et viimaste aastakümnete jooksul on ÄMI-haigete letaalsus oluliselt vähenenud. Selle üheks põhjuseks peetakse seda, et eakatel patsientidel rakendatakse vähem tõenduspõhist ravi. Uuringus hinnati ÄMI riskitegureid, ÄMI-haigete ravi ja haiglasisest letaalsust vanuserühmades. Uuring näitas selgelt vanuse mõju, kusjuures suurim erinevus ravimite kasutamises ja haiglasiseses letaalsuses esines ≥85 a patsientide hulgas. Eesti Arst 2005; 84 (1): 13-17