Punane Rist ja Genfi konventsioonid - Sikk, Maido (Eesti Arst, 2006)
Punase Risti liikumine saab mõne aasta pärast juba 150-aastaseks. Punase Risti looja, Šveitsi ärimehe Henri Dunanti ajast on liikumine läbi teinud suuri muudatusi, kuigi eesmärgid on jäänud samaks. Rahvusvahelise humanitaarõiguse aluseks on Genfi konventsioonid ja nende lisaprotokollid, millest viimane, kolmas, võeti vastu alles 2005. aasta lõpul. Protokoll võimaldab kasutusele võtta uue, täiesti neutraalse embleemi – Punase Kristalli. Kolmel korral on Punasele Ristile antud Nobeli rahuauhind. Eesti Arst 2006; 85 (12): 829–833