Lümfoomidest - Everaus, Hele (Eesti Arst, 2006)
Erinevate erialade arstide juurde pöörduvad patsiendid ühe või mitme kehapiirkonna lümfisõlmede suurenemisega. Infektsioonide ja põletike kõrval võib põhjuseks olla lümfoom. Kuna puuduvad spetsiifilised sümptomid, on diagnoosimiseks vaja eemaldada lümfisõlm ja teha selle tsütoloogiline, histoloogiline, immunoloogiline ja molekulaargeneetiline uuring. Lümfoomid on tänapäeval kõige efektiivsemalt ravitavaks kasvajaks, tervistumine sõltub haiguse vormist ja on võimalik kuni 98%-l juhtudest.