Arst ja avalik arvamus - Kaasik, Ain-Elmar (Eesti Arst, 2006)
Kolleeg Helle Nurme kommentaar, milles ta viitas president Arnold Rüütli kognitiivsetele häiretele (PM 16.08.2006), tekitas ajakirjanduses elava vastukaja ning veelgi enam arutelusid arstkonnas ja elanikkonna erinevates rühmades. Käesolev kirjutis ei püüa omakorda hinnata Arnold Rüütli sobivust sellele kõrgele ametikohale – seda enam, et selle ilmumise ajaks on vabariigi president valitud. Püüan siiski lühidalt kommenteerida mõningaid Helle Nurme avaldusest johtunud arvamusi ja seisukohti. Küsimus on üsna keeruline ning see takistab lõplike seisukohtade kujunemist. Eesti Arst 2006; 85 (9): 601–602