Vasaku vatsakese massi ehhokardiograafilise hindamise metoodika ja ehhokardiograafia näidustused hüpertooniatõvega patsientidel - Liiver, Anita; Karu, Külliki; Tiivel, Maire; Muda, Piibe (Eesti Arst, 2006)
Üheks oluliseks kardiovaskulaarse riski näitajaks on vasaku vatsakese hüpertroofia, mida on võimalik hinnata ehhokardiograafiliselt. Vaatamata näilisele lihtsusele ning pika ajalisele kasutuskogemusele tuleb ehhokardiograafilisel vasaku vatsakese massi hindamisel silmas pidada teatavaid metodoloogilisi aspekte, mille ignoreerimine kahandab meetodi kliinilist väärtust. Artiklis on antud ülevaade vasaku vatsakese massi hindamise metoodikast ehhokardiograafial ning ehhokardiograafia näidustustest hüpertooniatõvega patsientidel. Eesti Arst 2006; 85 (4): 235–242