Alkohoolne maksahaigus - Remmel, Triin (Eesti Arst, 2006)
Alkohoolne maksahaigus on arenenud maades sagedaim maksahaigus. Maksakahjustus sõltub otseselt elu jooksul tarbitavast alkoholi hulgast ja alkoholi tarbimise kestusest. Liigselt alkoholi tarbivatel naistel kujuneb maksakahjustus välja kiiremini. Alkohoolse maksakahjustuse kliiniline pilt võib olla väga varieeruv – minimaalsetest muutustest laboratoorsetes testides kuni sümptomiteta väljakujunenud maksatsirroosini.Haiguse ennetuse ja varajase ravi seisukohalt on igapäevapraktikas vaja enam tähelepanu pöörata patsiendi alkoholi tarbimise harjumuste selgitamisele. Eesti Arst 2006; 85 (4): 250–260