80 aastat XVIII ülemaailmsest karskuskongressist ja XII Põhjamaade karskuskongressist Tartus 1926. aastal - Sepp, Alar (Eesti Arst, 2006)
Massiline karskusliikumine hoogustus Eestis 19. sajandi lõpul. 20. sajandi alguseks kujunes see ülemaaliseks ettevõtmiseks. Selles osalesid aktiivselt eesti haritlased ja üliõpilased. 1926. a korraldati Tartus 18. ülemaailmne karskuskongress, samal ajal ka 12. Põhjamaade karskuskongress ning 3. ülemaailmne üliõpilaste karskus kongress. Eesti Arst 2006; 85 (4): 255–261