Primaarne süsteemne vaskuliit – Wegeneri granulomatoos. Haigusjuhu kirjeldus ja lühiülevaade haigusest - Loorits, Dagmar; Kallikorm, Riina; Korneitšuk, Veronika (Eesti Arst, 2006)
31-aastasel mehel tekkis 2004. aasta kevadel püsiv ninakinnisus. Samal ajal märkas ta vasakul õlal piirdunud sinakas-lillat laiku. Sama aasta novembris hakkas patsient tundma valu otsmiku piirkonnas. Perearst määras raviks gentamütsiinisüstid lihasesiseselt. Vaatamata ravile jäi püsima otsmikuvalu, lisandus pearinglus ja rohke kollakas eritus ninast. Patsient hospitali see riti kõrvakliinikusse, kuna eelnevalt tehtud nina kõrvalkoobaste ülesvõttel leiti põsk- ja otsmikukoobaste varjustus. Haiglas tehtud kompuutertomograafilisel (KT) uuringul ilmnes otsmiku urke, ülalõuaurke, etmoidaalrakustiku ja ülemiste ninakäikude varjus tus ning otsmiku urke sisekontuuri ebatasasus ja paksenemine. Eesti Arst 2006; 85 (1): 41–44