Rein Zupping – arst, õpetaja ja teadlane - Kaasik, Ain-Elmar (Eesti Arst, 2006)
Rein Zupping sündis 30. detsembril 1935. a Tartus. 1954. a lõpetas ta Tartu 1. Keskkooli (Hugo Treffneri Gümnaasiumi) ja astus samal sügisel Tartu Ülikooli arstiteaduskonda, mille lõpetas 1960. a. Juba koolipoisina ilmnesid Rein Zuppingu silmapaistvad sportlikud eeldused. Ta oli väle sprinter, hüppas hästi kaugust ning mängis korv- ja võrkpalli. Eriti meeldis talle aga vasaraheide ning juba kooliajal hakkas ta seda ala Valter Kalami juhen da misel harjutama. Loodus oli talle andnud hea kasvu ja arenenud kehaehituse, kuid samas ei olnud ta mingi “massiivne” heitjatüüp – pigem küll laiaõlaline, kuid parasjagu sale ja sihvakas. Eesti Arst 2006; 85 (1): 67–69