Patsiendi motivatsioon lasta end ravida alternatiivmeditsiini meetoditega - Karagodina, Olena (Eesti Arst, 2006)
Teaduslik ja alternatiivmeditsiin eksisteerivad ühiskonnas kõrvuti, nende omavahelised seosed on päevakohane teema kõigis maailma maades. Ukrainas loodi 1991. a Ukraina Rahvameditsiini Assot siat sioon, mis jälgib ja kontrollib alternatiivmeditsiini meetodite rakendamist tervishoiupraktikas. Enam pöörduvad bioenergoterapeutide poole nooremas eas naised. Üldise tendentsina võib märkida, et pöördunute seas olid ülekaalus pikka aega kestnud krooniliste vaevustega patsiendid. Eesti Arst 2006; 85 (1): 63–66