Viis aastat rinnavähi sõeluuringuid Eestis: organiseeritud sõeluuringuprogrammi kujunemine ja esimesed tulemused - Aasmaa, Auni (Eesti Arst, 2007)
Rinnavähi avastamiseks kasutatakse mammograafilist sõeluuringut, mille eesmärgiks on haiguse diagnoosimine uuritaval sihtrühmal varajastes staadiumites ning selle haiguse adekvaatne ravi. Eestis 2002. aastal alustatud projektist on välja kasvanud riiklik programm, mille käigus aastatel 2002–2005 uuriti 45–59aastaseid ja alates 2006. a 50–59aastaseid ravikindlustusega naisi. Sõeluuringu metoodika on järk-järgult viidud vastavusse rahvusvaheliste nõuetega ning praegu diagnoositakse Eestis umbes viiendik rinnavähi esmasjuhtudest sõeluuringutel, millest 75,5% on olnud varajases staadiumis, võrreldes sõeluuringu eelse 41,1%ga. Eesti Arst 2007; 86 (11): 804–808