375 aastat Tartu Ülikooli arstiteaduskonda - Asser, Toomas (Eesti Arst, 2007)
Ülikooli asutamine 1632. aastal Tartus on oluline tähis kõrghariduse edenemisel Eestis ja kogu Euroopas. Ülikooli asutamine tähistab Eestis akadeemilise hariduse ning rahvusvaheliste teadus- ja õppetöö sidemete algust, mis on olnud määrava tähtsusega eesti haritlaskonna kujunemisele järgnevate aastasadade jooksul. Algusest peale on ülikoolis olnud arstiteaduskond. Eesti Arst 2007; 86(9):607-609