Rasedusest tingitud luude hõrenemine tervel - Maasalu, Katre; Tammemäe, Lee (Eesti Arst, 2007)
Raseduse ajal kujunenud muutused luukoes – luude tiheduse vähenemine – on pöörduva iseloomuga ja taanduvad hiljem täielikult. Artiklis on kirjeldatud 35aastase naise haigusjuhtu. Patsiendil tehti luutiheduse uuringud enne rasedust ning kahe kuu, ühe ja kahe aasta möödumisel sünnitusest. Vahetult pärast sünnitust registreeritud reieluu ja nimmelülide luutiheduse vähenemine paranes aasta möödudes täielikult. Tegemist oli terve naisega, kel rasedus ja sünnitus kulgesid normaalselt. Eesti Arst 2007; 86(8):521-524