Alkoholismist kaassõltuvuses oleva inimese vaimne tervis - Lausvee, Ene; Seermaa, Ulvi (Eesti Arst, 2007)
Artikli aluseks on osa U. Seermaa 2006. a oktoobris kaitstud magistritööst, mille eesmärgiks oli kirjeldada alkoholismist kaassõltuvuses oleva inimese peresüsteemi ja sellega seonduvat mõju vaimsele tervisele, samuti selgitada sotsiaaltöötajate, pere- ja eriarstide informeeritust, nende koostöö taset ning vajadust alkoholismist kaassõltuvuse kontekstis. Magistritöös intervjueeriti kaas sõltlasi, sotsiaaltöötajaid ja arste. Selles artiklis keskendutakse kaassõltlaste tervise probleemidele ja tõrjutusele ühiskonnas. Eesti Arst 2007; 86 (7): 455–461