Mikroalbuminuuria – südame- ja veresoonkonnahaiguse riski näitaja - Rosenberg, Mai; Pechter, Ülle (Eesti Arst, 2007)
Mikroalbuminuuria on diabeetilise nefropaatia varajane riski näitaja. Essentsiaalse hüpertensiooniga haigetel on mikroalbuminuuria ilmumine märgiks, et veresoonkonna olukord halveneb progresseeruvalt ning võib areneda nefroskleroos. Hiljuti tehtud uuringutel on leitud, et mikroalbuminuuria on sage ka üldrahvastikus. Seetõttu on soovitatav suure kardiovaskulaarse riskiga inimestel mikroalbuminuuria sõeluurimine ja vasoprotektiivse ravi määramine. Eesti Arst 2007; 86 (7): 470–473