Mittespetsiifiline püogeenne spondüliit - Heinola, Epp; Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2007)
Mittespetsiifiline püogeenne spondüliit on harva esinev raske haigus, mille esinemissagedus on vaid 2–7% kõikidest osteomüeliidijuhtudest (1, 2). Seoses rahvastiku vananemisega, intravenoossete narkootikumide manustamise ja epiduraalsete kateetrite kasutamisega valuravis on spondüliiti haigestumine kasvutendentsiga (3). Rootsis tehtud retrospektiivse uuringu alusel leiti haiguse esinemissageduseks 2,2 juhtu 100 000 inimese kohta aastas (4). Eesti Arst 2007; 86 (7): 485–492