Päikese ultraviolettkiirguse kahjustavad toimed ja nendest hoidumine - Kaur, Sirje (Eesti Arst, 2007)
Inimese nahasse mõjuv päikesekiirgus kutsub esile ägedaid ja kroonilisi reaktsioone. Krooniline eksponeeritus on pahaloomuliste nahakasvajate, k.a maliigse melanoomi peamine põhjus. Igapäevane ultraviolettkiirguse kaitsevahendite ehk blokaatorite kasutamine lapsepõlvest peale vähendab nahakasvajate ja naha fotovananemise riski. Eesti Arst 2007; 86 (4): 231–233