Perearstide hinnangud telefonikonsultatsioonile - Maaroos, Heidi-Ingrid; Tiik, Madis (Eesti Arst, 2007)
Uute kommunikatsioonimeetodite kasutamine perearstiabis parandab arstiabi kättesaadavust ning aitab kaasa krooniliste haiguste jälgimisele. Töös küsitleti 300 perearsti, et teada saada nende telefonikasutuse kogemusi ja suhtumist telefoni teel nõustamisse laiemalt. Korraldatud telefoniküsitluse tulemusel selgus, et perearstide valmisolek telefoni teel nõustamiseks on olemas ning üle poole perearstidest ka kasutab seda. Perearstide arvates on 27% visiitidest lahendatavad telefonikonsultatsiooni teel. Eesti Arst 2007; 86 (4): 246–253