(untitled) (Eesti Arst, 2007)
Juubilar Aleksander Loit on sündinud 1. veebruaril 1932. aastal Rakveres. Pärast sealse keskkooli lõpetamist sai temast 1950. aastal Tartu Riikliku Ülikooli arstiteaduskonna üliõpilane. Ta lõpetas õpingud Leningradis aastail 1955–1957, saades 1. Meditsiiniinstituudist mereväearsti diplomi, seejärel teenis kaks aastat Põhjamerel allveelaeva arstina.