Paratestikulaarne adenomatoidne tuumor. Haigusjuhu kirjeldus - Timberg, Gennadi; Ausmees, Kristo; Punab, Margus; Roosipuu, Retlav (Eesti Arst, 2007)
Adenomatoidne tuumor on kõige sagedasem paratestikulaarne healoomuline kasvaja, mis moodustab umbes 30% kõikidest paratestikulaarsetest beniigsetest uudis moodustistest. Haiguse etioloogia on ebaselge. Lisaks haiguse anamneesile ja objektiivsele läbivaatusele peetakse adenomatoidse tuumori ekstratestikulaarse vormi korral oluliseks ultraheliuuringut. Eesti Arst 2007; 86 (3): 213–215