Status epilepticus. Kirjanduse ülevaade ja TÜ Kliinikumi neurointensiivravi osakonnas ravitud haigete ravitaktika analüüs - Seeman, Svetlana (Eesti Arst, 2007)
Status epilepticus (SE) on eluohtlik haigusseisund, mis nõuab kiiret ja adekvaatset ravi, et ära hoida taaspöördumatu ajukahjustuse teke. Artiklis on esitatud SE tänapäevase ravi põhi mõtted ja analüüsitud neurointensiivravi osakonnas aastatel 1997–2004 ravitud 122 SE-haige ravi taktikat. Retrospektiivsest analüüsist ilmneb, et prehospitaalses etapis on SE-haigeid käsitletud adekvaatselt nii krambiravi kui ka organismi elutähtsate funktsioonide tagamise aspektist. Eesti Arst 2007; 86 (1): 42–48