Lasertrabekuloplastika - Kaljurand, Kuldar; Männiste, Aliis (Eesti Arst, 2008)
Avatud nurga glaukoom, mida iseloomustab avaldumine kesk- või vanemas eas, on kõige sagedamini esineva glaukoomi vormina oluline pimeduse põhjustaja. IOPd langetav ravi on senini ainus glaukoomi progressiooni takistav ravimeetod. Lasertrabekuloplastika kasutusele võtmine pakub alternatiivi OAGpatsientidele, kellel ei saavutata soovitud IOP langust maksimaalse medikamentoosse raviga, samuti patsientidel, kelle puhul ei saa rakendada medikamentoosset ravi halva ravisoostumuse tõttu. LTP pakub alternatiivi ka enne kirurgilise ravi kasuks otsustamist. ALT ja SLT toimivad uuringute andmetel sarnasel määral silmasisest rõhku langetavalt. SLT on sama efektiivsuse juures ALTga võrreldes vähem destrueeriva toimega ja kujunenud eelistatumaks meetodiks. Eesti Arst 2008; 87(12):944−947