Radioloogilised uuringud kohtumeditsiinis - Vassiljev, Viktor (Eesti Arst, 2008)
Radioloogiliste uuringumeetodite – kompuutertomograaﬁa (KT) ja magnetresonantstomograaﬁa (MRT) – kasutamine kohtumeditsiinilistel eesmärkidel on maailmas viimastel aastatel oluliselt kasvanud. Selliste meetodite kasutamise argumendiks kohtumeditsiinis on võimalus saada objektiivset (eksperdist sõltumatut) infot. Näiteks annab kogu keha KT-uuring olulist teavet, mis aitab kaasa tundmatu isiku identiﬁtseerimisele. KT ja MRT kasutamine patoloogilise leiu dokumenteerimisel ja analüüsimisel parandavad kohtuekspertiisi kvaliteeti ning spetsiaalsed rekonstruktsioonid (MIP ja 3D VR) annavad väga selge visuaalse efektiasitõendite esitamiseks ja tõlgendamiseks kohtuistungil. Eesti Arst 2008; 87(10):768−771