Uriiniinkontinents ja sellega kaasnevad kulud - Toots, Iiris; Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2008)
Uriiniinkontinents – tahtele allumatu uriini väljavool põiest – on suhteliselt sage haigusseisund, mida esineb eriti vanemaealistel isikutel. Haigele põhjustab see raskeid psühholoogilisi ja sotsiaalseid probleeme. Eristatakse põhiliselt kahte inkontinentsitüüpi: mööduv ja tõeline inkontinents. Viimane omakorda jaotub 5 alatüübiks: funktsionaalne, sund-, rõhk-, ülevoolu- ja segatüüpi inkontinents. Inkontinentsi põhjuste täpse väljaselgitamise tulemusel on võimalik patisenti edukalt aidata. Eesti Arst 2008; 87(6):433−439