Alkoholist nii ja teisiti - Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2008)
Alkohoolseid jooke on inimkond tarvitanud juba mitme aastatuhande vältel, see on osa inimkonna eluviisist ja harjumustest. Samas on alkohol ka oluline terviseriski tegur. Tuhandete uuringutega on tõestatud, et alkoholi ülemäärane tarbimine on otseselt seotud mitmesuguste tervisehäirete kujunemisega, nende hulgas koronaarhaigus, diabeet, arteriaalne hüpertensioon, südamepuudulikkus, Reynardi fenomen ja erineva lokalisatsiooniga pahaloomulised kasvajad. Eesti Arst 2008; 87(2):82−83