Patsiendi privaatsus e-ajastul - Roosimägi, Meelis (Eesti Arst, 2008)
Rääkides patsiendi privaatsusest tänapäeva meditsiini kontekstis, avaneb meie ees hulk erinevaid, aga põhimõttelise tähendusega küsimusi: Mida tähendab patsiendi privaatsuse mõiste tänapäeval patsiendile? Millise sisu annab sellele ühiskond? Milline on arsti vastutusala patsiendi privaatsuse hindamisel? Kas patsient on valmis jagama vastutust ja teadvustama, mida toovad kaasa tema valikud? Milline on arsti vastutus patsiendile tema privaatsuse selgitamisel? Eesti Arst 2008; 87(2):157