Lülisamba torakolumbaalpiirkonna murdude ravitaktika - Toomela, Taavi; Allikvee, Rasmus (Eesti Arst, 2009)
Lülisamba torakolumbaalpiirkonna traumaatiliste vigastuste ravitaktikas on vastuolulised seisukohad. Seni kasutusel olnud vigastuste AO ja Denisi klassifikatsioon ei ole üheselt mõistetavad ega hästi praktikas rakendatavad. Uus torakolumbaalsete vigastuste raskuse klassifikatsioon (thoracolumbar injury classification and severity score, TLICS) rajaneb kolme parameetri hindamisel: vigastuse morfoloogia, tagumise ligamentide kompleksi intaktsus ja neuroloogilise sümptomaatika hindamine. Seisundi kompleksne hinnang võimaldab täpsemalt teha adekvaatseid raviotsuseid. Eesti Arst 2009; 88(Lisa3):40−42