PSA – eesnäärmevähi diagnostika, skriiningu ja jälgimise marker - Žarkovski, Mihhail; Ausmees, Kristo (Eesti Arst, 2009)
PSA on siiani levinum ja täpsem onkoloogiline veremarker, mida kasutatakse erinevate eesnäärmehaiguste diagnostikaks ja ravi efektiivsuse hindamiseks. Teiste meetodite kõrval jääb PSA kõige täpsemaks ja informatiivsemaks diagnostiliseks instrumendiks eesnäärme pahaloomulise haiguse diagnoosi püstitamiseks. Sageli ei piisa ainult PSA väärtusest ja sellepärast on viimase aasta jooksul järjest rohkem pööratud tähelepanu PSA kineetikale. Erinevate PSA surrogaatmarkerite kasutamine nagu PSAV, PSAD ja PSADT parandavad oluliselt eesnäärmehaiguste diagnostikat ja aitavad teha õigemaid raviotsuseid. Eesti Arst 2009; 88(10):676−681