Pindmine tromboflebiit – kas ainult healoomuline haigus? - Kaha, Evo; Kõdar, Halliki (Eesti Arst, 2009)
Pindmine veenitromboos (PVT) ei ole alati healoomuline haigus. Selle suhteliselt tavalise haiguse paremaks tundmiseks oleksid vajalikud adekvaatsed epidemioloogilised uuringud, et hinnata PVT esinemissagedust, riskitegureid, põhjuseks olevaid haigusseisundeid ja tüsistusi. Kindlasti oleks vaja ka ulatuslikke kliinilisi uuringuid, et võrrelda erinevate meditsiiniliste ravivõtete tõhusust ja ohutust. Iga üksiku PVT-patsiendi ravitulemus ja elukvaliteet saab tõenduspõhisele meditsiinile tuginemisest ainult paraneda. Eesti Arst 2009; 88(7−8):503−508