Neerukivitõve kahtlusega haige piltdiagnostika - Raudvere, Peeter (Eesti Arst, 2009)
Viimase paari aastakümne tehniline areng on radioloogiliste uuringute nimekirja ja võimalusi nii laiendanud, et nendes orienteerumine nõuab tõsist pingutust ka radioloogidelt endilt, rääkimata siis raviarstidest. Ja nii mõnigi kord juhtub, et uue meetodiga saadud detailirikka ja atraktiivse kujutise võimalik reaalne mõju patsiendi käsitusele jääb selgusetuks ning teatakse vaid, et selle kujutise saamine on järjekordselt kulukam. Enamasti on ka nii, et uued meetodid annavad uut ja täiendavat informatsiooni, vanad aga jäävad endiselt kasutusele. On aga siiski erandeid ning neerukivitõve haige piltdiagnostiline algoritm on üks selliseid, kus uus diagnostikameetod on eelnevad peaaegu täielikult kõrvale jätnud. Eesti Arst 2009; 88(7−8):485−491