Mandlikivi. Haigusjuhu kirjeldus ja kirjanduse ülevaade - Lieberg, Neve; Jagur, Oksana (Eesti Arst, 2009)
31aastane naispatsient suunati TÜ Kliinikumi näo- ja lõualuukirurgi konsultatsioonile seoses pikaajaliste kaebustega valulike neelamishäirete ning tükitunde suhtes kurgus. Kaebuste põhjuseks oli vasakpoolses mandlis paiknev kaltsifikaat. Mandlikive tuleb kliinilises praktikas ette harva ning levinuima patogeneesimehhanismi järgi seostatakse nende teket sagedaste tonsilliitidega. Raviks kasutatakse tonsillektoomiat. Eesti Arst 2009; 88(6):438−441