Krooniline neeruhaigus – üleilmne tervishoiuprobleem - Rosenberg, Mai (Eesti Arst, 2009)
Krooniline neeruhaigus (KNH) on üleilmne tervishoiuprobleem, sest KNH esineb tänapäeval sagedasti ja ravikulud on väga suured. KNH on n-ö varjatud ja vaikne haigus ning võib kulgeda märkamatult, sest seda haigust haige sageli ei tunne. Selline haiguse kulg on ka KNH aladiagnoosimise ja alaravimise põhjuseks. Suurtes rahvastiku-uuringutes on kindlaks tehtud, et erinevates staadiumides krooniline neerukahjustus võib olla ligikaudu igal kümnendal inimesel (1, 2). Eesti Arst 2009; 88(5):319−323