Tervishoiusüsteemi rahastamine - Danilov, Hannes (Eesti Arst, 2009)
Viimaste aastatega on tervishoiusüsteemi rahastamine päris põhjalikult ümber korraldatud. Selle eelduseks on olnud juriidiliselt iseseisva haigekassa loomine, mis tugevdas oluliselt lepingute osakaalu raviasutustega suhtlemisel. Lepingumahtude planeerimine ja raviasutuste lepingute haldamine on muutunud aastaringseks planeerimistegevuseks. Pidev paindlik planeerimine on alati tulemuslikum kui ühest jäigast plaanist kinnihoidmine. Eesti Arst 2009; 88(3):153−154