Tundmata päritoluga palavik - Lember, Margus; Anijalg, Ene (Eesti Arst, 2009)
Tundmata päritoluga palaviku diagnoosimiseks peab haigel olema korduvalt mõõdetud kehatemperatuur vähemalt 38,3 kraadi, palavikud on püsinud vähemalt kolme nädala vältel ning palaviku põhjus pole selgunud 1 nädala jooksul haiglas toimunud uuringuil. Diferentsiaaldiagnostiliselt olulised rühmad on infektsioonid, kasvajad, autoimmuunhaigused ning muud haigused. Diagnostika toetub põhjalikule anamneesile, füüsikalisele läbivaatusele ning laboratoorsete ja instrumentaalsete uuringute asjakohasele tegemisele. Eesti Arst 2009; 88(1):62−68