10 aastat rinnavähi sõeluuringut Eestis: samm-sammult püsititatud eesmärkide poole - Ulp, Sulev; Kuusemäe, Katrin; Talk, Maret; Raudsepp, Theo (Eesti Arst, 2010)
Rinnavähi Eesti üleriigiline sõeluuringu programm käivitus 2002. aastal. Seda võimaldas mobiilse mammograafiaseadme kasutuselevõtt. Praegu kuuluvad sõeluuringu sihtrühma 50–62 (65) aasta vanused naised. Sõeluuringut rahastab Eesti Haigekassa. Aastatel 2002–2009 osales sõeluuringu programmis üle 180 000 naise, neist 799-l avastati rinnavähk, 75%-l neist varajases staadiumis. Programmi elluviimist häirib tõsiselt sõeluuringu registri puudumine. Eesti Arst 2010; 89(7−8):493−501