Haigusjuhu kirjeldus. Harva esineva põhjusega hüperkaltseemia - Minajeva, Ave; Jakovlev, Ülle; Jasjukevitš, Tiia; Michal, Michal; Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2010)
48aastane mees hospitaliseeriti uuringuteks jõuetuse, lihasnõrkuse ja korduva oksendamise tõttu. Varem oli haigel diagnoositud hüpertooniatõbi, krooniline neerukahjustus, puusa- ja põlveliigese artroos, gastroösofageaalne reflukshaigus. Uuringutel ilmnes väljendunud hüperkaltseemia. Haige suri äkksurma kardiaalsetel põhjustel. Lahangul ilmnes kõrvalkilpnäärmevähk, mis põhjustas patsiendil kroonilise hüperkaltseemia ning sellest tingitud neeru-, liigese- ja südamekahjustuse. Eesti Arst 2010; 89(6):430−435