(untitled) (Eesti Arst, 2010)
Ägeda müokardiinfarkti (ÄMI) diagnoos põhineb müokardi nekroosile viitavatel kardiospetsiifilistel biomarkeritel, isheemiale viitavatel sümptomitel ning elektrokardiograafia (EKG) ja piltdiagnostika meetodite leiul. Eelistatuim kardiospetsiifiline biomarker on troponiin (cTn). Eesti Arst 2010; 89(5):375−377