Peptilise haavandi kirurgiline ravi Zoege von Manteuffelist kuni tänapäevani Tartus - Peetsalu, Ants (Eesti Arst, 2011)
Peptilise haavandi (PH) kirurgia Tartus ja üldse Eestis alates esimesest maoresektsioonist kuni magu säilitavate operatsioonideni tänapäeval on läbi teinud kõik arenguetapid, lähtudes oma aja teadmistest ja oskustest. See areng on toimunud ca 115 aasta vältel, kuid mõningase ajalise nihkega võrreldes maailma juhtivate keskustega. Samas on ravitulemused pidevalt paranenud ja on tänapäeval heade, maailmas aktsepteeritavate kirurgilise ravi lähi- ja kaugtulemustega. Kindlasti on seda arengut kuni tänaseni soodustanud järjepidevus ja järjekindlus nii praktilises kui ka teaduslikus suhtumises PH-kirurgia arendamisse, sh kirurgide hea koostöö anestesioloogidega ja intensiivravi spetsialistidega, seda eriti PH raskete tüsistuste ravis. Eesti Arst 2011; 90(5):225–230