E-viirushepatiidi viiruse antikehade esinemine Eesti inimestel. Katseuuring - Tefanova, Valentina; Tallo, Tatjana; Kuznetsova, Tatjana; Priimägi, Ljudmilla; Epštein, Jevgenia; Kutsar, Kuulo (Eesti Arst, 2012)
Varem ei ole Eestis E-hepatiidiviiruse (HEV) antikehi veres määratud, samuti ei ole registreeritud E-hepatiidi haigusjuhte. TAI viroloogia osakonnas määrati aastatel 1994–2006 mitmesugustel põhjustel uuritud ja seerumipanka kogutud vereseerumites E-hepatiidi IgG ja IgM antikehade esinemist. Kokku analüüsiti 1253 seerumiproovi. IgG antikehad leiti 3,2%-s uuritud seerumitest, sagedamini vanematelt, üle 60 aasta vanustelt isikutelt võetud proovides (6%-l uuritutest). Uuringu tulemused kinnitavad HEV-nakkuse olemasolu Eestis. Sagedamini on nakatunud üle 40aastased ja nii mehed kui ka naised. Eesti Arst 2012; 91(4):177-180