Mis on D-vitamiin? - Kree, Kaarel (Eesti Arst, 2017)
Viimastel aastatel on hakatud tähelepanu pöörama vitamiinide efektiivsele kogusele organismis. On räägitud D-vitamiini liiga väikesest sisaldusest põhjamaade inimeste organismis ning seda defitsiiti on seostatud mitmete haigustega. Ülevaates on lühidalt tutvustatud D-vitamiini metabolismi ning erinevate uurimuste tulemusi, kus on näidatud D-vitamiini olulisust inimorganismis. Vaatamata suurele huvile ning intensiivsele uurimistööle on endiselt vaieldav D-vitamiini optimaalne seerumisisaldus.