Silmahaiguste raviks kasutatud kortikosteroidide kõrvaltoimed: kolme haigusjuhu kirjeldus - Roosipuu, Nelli (Eesti Arst, 2017)
Kortikosteroidid on erinevate autoimmuunsete ja põletikuliste silmahaiguste ravis olnud laialdaselt kasutusel juba üle poole sajandi. Nagu kõik ravimid, nii põhjustavad ka kortikosteroidid kõrvaltoimeid, millest olulisemad on sekundaarne glaukoom, katarakt, haava paranemise aeglustumine ja infektsiooni ägenemine. Et vältida pöördumatuid iatrogeenseid kahjustusi ravitavale, on oluline teada kortikosteroidide näidustusi ja vastunäidustusi. Artiklis on kirjeldatud kolme deksametasooni ebaotstarbekast kasutamisest tingitud haigusjuhtu. Eesti Arst 2017; 96(3):156–159