Krooniline urtikaaria - Kaldvee, Bret; Karelson, Maire (Eesti Arst, 2017)
Krooniline urtikaaria on nahahaigus, mida iseloomustab kuplade esinemine nahal 6 nädala vältel või kauem. Enamikul juhtudel allub see hästi ravile uue põlvkonna H1-antihistamiinikumidega, kuid teatud juhtudel on vaja kasutada veel põletikuvastase või immuunsupresseeriva toimega ravimeid. Alates 2016. aastast on Eestis võimalik määrata kroonilise urtikaaria raviks omalizumabi. Eesti Arst 2017; 96(7):401–405