Astma ning selle ravi omalizumabiga: toime, ohutus ja kasutamine lastel - Lääts, Liis (Eesti Arst, 2017)
Bronhiaalastma on maailmas üks levinumaid haigusi, millele endiselt otsitakse tõhusamaid ravimeid. Kliinilises praktikas üle kümne aasta kasutatud immunoglobuliin E vastase monokloonse antikeha omalizumabi toime põhimõte on teada, kuid vaja on täpsustada, millist osa patogeneesist see mõjutab. Artiklis on antud ülevaade omalizumabi toimest, ohutusest ja kasutamisest lastel ning käsitletud ka astmat ja selle ravimi kasutamist astma ravis. Eesti Arst 2017; 96(8):467–473