Kroonilise rinosinusiidi bioloogiline ravi - Salben, Siret; Plaas, Mihkel (Eesti Arst, 2019)
Krooniline rinosinusiit on nina ja ninakõrvalkoobaste põletik kestusega üle 12 nädala. See haigus mõjutab sageda esinemise tõttu paljude elukvaliteeti ja põhjustab kulusid meditsiinisüsteemile. Senise ravi nurgakivid on nii paiksed kui ka süsteemsed kortikosteroidid, millest esimesed ei anna kõikidele patsientidele soovitud ravitoimet ning viimastel on jällegi hulgaliselt raskeid kõrvaltoimeid. Tõenäoliseks tuleviku ravisuunaks kroonilise rinosinusiidi patsientidel on monokloonsete antikehade kasutusele võtmine. Viimastel aastatel on tehtud mitmeid ravimiuuringuid, mille tulemusi on järjest avalikustatud.