Une füsioloogia narratiivne ülevaade - Sinisalu, Väino (Eesti Arst, 2019)
Uni on aktiivselt reguleeritud rütmiliselt vahelduv organismi seisund, mis on vajalik organismi homeostaasi tagamiseks. Une ajal esinevad muutused kõigis elutegevust tagavates elundites ja protsessides. Narratiivses ülevaates on käsitletud üldisi seaduspärasusi une-ärkveloleku regulatsioonis, une staadiumide ja tsüklite vaheldumises ning peamisi organismi elutähtsate funktsioonide muutusi une ajal.