Lemierre’i sündroom - Lepik, Tanel; Rätsep, Indrek (Eesti Arst, 2022)
Noor naispatsient haigestus kaelavalu, palaviku ja köhaga. Kahe nädala jooksul kaebused ei taandunud ning perearsti vastuvõtul tehtud vereanalüüsides ilmnes märkimisväärne C-reaktiivse valgu sisalduse suurenemine. Rindkere röntgeniülesvõttel ilmestus kahepoolne kopsupõletik. Perearst suunas patsiendi erakorralise meditsiini osakonda, kus otsustati haige hospitaliseerida. Kuna selleks hetkeks oli abstsedeeruvast kopsupõletikust tekkinud septiline šokk, suunati patsient ravile intensiivravi osakonda. Kompuutertomograafilisel uuringul ilmnes vasaku neelu abstsess ning ultraheliuuringul vasaku sisemise jugulaarveeni tromboos. Kujunenud kliiniline pilt vastas Lemierre’i sündroomile.