Nifedipiini GITS-vorm – kas sobiv pikaajaline kaitse hüpertoonikutele? (Eesti Arst, 2002)
Arteriaalse hüpertensiooniga haiged, kellel esinevad täiendavad riskifaktorid – suhkurtõbi, hüperkolesteroleemia ja suitsetamine – on eriti vastuvõtlikud areneva ateroskleroosi laastavale mõjule. Selliste haigete antihüpertensiivse ravi valik peaks põhinema tõestusmaterjalil: lisaks vererõhku alandamisele on oluline vältida kardiovaskulaarseid (KV) tüsistusi. Rahvusvaheline nifedipiini GITS-uurimus INSIGHT (Intervention as a Goal in Hypertension Treatment) on esimene suur randomiseeritud topeltpime uurimus, mis tehti suure riskiga hüpertooniahaigetel, kellel esines KV tüsistusi. Niisiis on uurimuse tulemused oluliseks informatsiooniks antihüpertensiivse ravi korraldamisel rohkete riskiteguritega haigetele.