Puukentsefaliit – raske haigus - Gustafson, Rolf (Eesti Arst, 2002)
Puukentsefalit on endeemiline Ixodes-puukidega edasikantav viirus haigus. Inimene haigestub viirusega nakatunud puugi hammustuse tagajärjel. Kujuneb erineva raskusastmega meningoentsefaliit, millest enamus inimesi tervistub. Siiski võib kuni 40% patsientidest esineda mitmesuguseid residuaalnähte – tasakaalu- ja koordinatsioonihäired, peavalu, pareesid. Puukentsefaliidi endeemilistes piirkondades tuleks puukidele eksponeeritud isikud vaktsineerida.